НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

   Літературна зустріч з письменниками та літераторами міста Хмельницького
"Тобі, Хмельницький, пісня мого серця"


   13 вересня в рамках міського літературного фестивалю "СЛОВО ЄДНАЄ-2017" в університетській книгозбірні відбувся захід "Тобі, Хмельницький, пісня мого серця", на який завітали відомі письменники та літератори нашого краю: В.Ц.Міхалевський, М. П. Цимбалюк, М. Б. Дем'янюк, Г.В Корицька.






   Під час творчої зустрічі зі студентською молоддю, викладачами та співробітниками Хмельницького національного університету митці художнього слова, яким не байдуже теперішнє і майбутнє України та її солов' їної мови, розповіли багато цікавого про себе та свою творчість.
   Віталій Цезарійович Міхалевський — голова Хмельницького обласного об'єднання Всеукраїнського товариства ''Просвіта'' ім. Т. Шевченка, кандидат фізико- математичних наук, доцент кафедри інформаційних технологій ХНУ, лауреат обласної премії ім. Т. Шевченка та Б. Хмельницького, автор багатьох поетичних збірок — є одним з організаторів міського літературного фестивалю "СЛОВО ЄДНАЄ -2017".
   Михайло Петрович Цимбалюк – відомий поет, прозаїк, публіцист, член Національної Спілки письменників України з 2015 року, член Національної спілки журналістів України з 1990 року, брав участь у діяльності Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України", Хмельницької міської літературної спілки "Поділля" й деяких інших літературних об’єднань.У періодичній пресі як автор літературних творів друкується з 1980 року. Має 150 публікацій художніх творів різних жанрів. Автор книжок "Зорі на землі", "Аорта", "Неповернення", "Такий в житті буває день", "Вінок Аріадни", "Витязі Савур-могили" (літературні казки), "Протокольний нокдаун" (гуморески і фейлетони, 2017) та багато ін.
   Михайло Петрович презентував присутнім свою літературну казку "Витязі Савур-могили", в якій оживають легендарні та історичні постаті, а також казковими героями стають персонажі сучасності.
   Марія Борисівна Дем'янюк - поетеса, кандидат філологічних наук, доцент кафедри філософії та політології, член ВТП "Конгресу літераторів України"та "Спілки християнських письменників України", автор поетичних збірок "Кленова пісня", "Акварельні візії". Друкується в літературно-художніх альманахах і періодичних виданнях. В останні роки поетеса багато пише віршів про події Майдану, про сьогоднішних захісників Вітчизни.
   Глядацькій аудиторії Марія Борисівна презентувала свій вірш "Болить...", опублікований у 12-му номері альманаху "Медобори" та літературно-художнє видання "Марійчині казки".
   Корицька Галина Василівна - поетеса, активна громадська діячка, заступника голови Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України". У 2015 році видала збірку віршів "Роси на світанку". Друкується в періодичній пресі, альманахах.
   Галина Василівна пише свої поезії про те, що зараз не дає спокійно жити кожному українцю - про війну на сході України, про мужніх бойців, Героїв АТО та Небесну Сотню... Деякі з них надруковані в книзі "Старостіна, С. Л. Увійшли у безсмертя...Книга пам'яті Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини [Текст] / С. Л. Старостіна. - Хмельницький : Цюпак А.А., 2016. - 180 с".
   Організаторами заходу виступили наукова бібліотека та Хмельницьке обласне об'єднання Всеукраїнського товариства ''Просвіта'' ім. Т. Шевченка.

   Увазі присутніх було представлена книжково-ілюстративна виставка "З творчого доробку літераторів Поділля".

   Дарчі видання від гостей свята - Віталія Міхалевського, Михайла Цимбалюка, Марії Дем'янюк: