НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ВМІЙ СКАЗАТИ "НІ".
1 березня — Всесвітній день боротьби з наркоманією та наркобізнесом

   Проблема наркоманії вразила всі без виключення країни. За даними ООН, кількість людей, що мають залежність в світі - більше 200 млн. осіб. Кожного року число наркозалежних зростає і на сьогодні сягає 16 % (1 млрд осіб, у той час, коли загальна кількість населення у світі становить близько 6 млрд)
    В Україні налічується до 425 тисяч споживачів ін'єкційних наркотиків, третина з них – жінки. Переважна кількість наркозалежних - це молоді люди у віці до 24-ьох років, які, по суті, і є генофондом нації. За даними Міністерства охорони здоров'я, кожен п'ятий український підліток у віці 14 років вже пробував наркотики, серед учнів та студентів 15-17 років досвід вживання наркотиків має кожен четвертий. Україна, на жаль, займає друге місце у Східній Європі за смертністю від наркотиків.
    Люди часто думають: "Наркоманія — це хвороба дурнів і слабаків. А я розумніший, у мене сильна воля. Я можу покинути будь-коли". Насправді ж той, хто так думає, уже завис над прірвою...
    До Всесвітнього дня боротьби з наркоманією у читальній залі 7-го поверху наукової бібліотеки розгорнуто виставку-заклик "Вмій сказати "НІ".
    Закликаємо всіх небайдужих до цієї проблеми уважно ставитись до свого здоров’я і здоров’я своїх близьких, активно пропагувати переваги здорового способу життя!