НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


МАЙДАН У КОЖНОМУ СЕРЦІ


Свою Україну любіть
Любіть її...
Во время люте,
В останню тяжкую минуту,
За неї Господа моліть!

Тарас Шевченко




   20 лютого - героїчна і скорботна дата: День Героїв Небесної Сотні. День скорботи, день святої народної пам'яті.
   Події, з часу яких минуло три роки, назавжди вкарбувалися в історію України, в серце кожного українця. Герої, котрі віддали своє життя за краще майбутнє нашої країни, допомогли усвідомити багатьом людям що таке патріотизм і те, що за себе і свою державу потрібно боротися, бо вона того варта.



   У читальній залі 7 поверху розгорнуто книжкову виставку "Майдан у кожному серці", на якій представлені книги, що висвітлюють причини виникнення Революції Гідності, розповідають про її учасників, про величезну самопожертву Героїв Небесної Сотні...

   Варто звернути увагу на книгу відомої подолянки, заслуженого журналіста України,члена Національної спілки журналістів України Станіслави Старостіної "Увійшли у безсмертя... Книга пам'яті Героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини. - Хмельницький, Видавець ФОП Цюпак А.А., 2016. - 180 с."

    У цій книзі розповідається про героїчний подвиг Героїв Небесної Сотні Хмельниччини, про легендарних подільських "Кіборгів”, які мужньо захищали Донецький аеропорт, про молодих українських офіцерів, які одразу після випуску, після закінчення навчання військових академій пішли на передову лінію фронту і загинули геройською смертю, захищаючи незалежність та суверенітет України.

   Десять Героїв Небесної Сотні - хмельничани: Сергій Бондарчук, Віталій Васільцов, Микола Дзявульський, Олександр Клітинський, Анатолій Корнєєв, Артем Мазур, Дмитро Пагор, Олександр Подригун, Володимир Чаплінський, Людмила Шеремет. У тому морозному кривавому лютому 2014-го року їх ніщо не лякало, не зупиняло — ні підступні кулі снайпера, ні нелюдська жорстокість "беркутівців". Вони були озброєні незборимою силою духу, загинули, та не скорились.

БОНДАРЧУК Сергій Михайлович, м.Старокостянтинів
ДЗЯВУЛЬСЬКИЙ Микола Степанович, м.Шепетівка
КЛІТИНСЬКИЙ Олександр Іванович, с.Чернелівці Деражнянського району
КОРНЄЄВ Анатолій Петрович, с.Руда Кам,янець-Подільського району
МАЗУР Артем Анатолійович, м.Хмельницький
ПАГОР Дмитро Олексійович, с.Хропотова Чемеровецького району
ПОДРИГУН Олександр Володимирович, с.Залужжя Білогірського району
ШЕРЕМЕТ Людмила Олександрівна, м.Хмельницький
ВАСІЛЬЦОВ Віталій Валерійович, с.Гаврилівці Кам,янець-Подільського району.
ЧАПЛІНСЬКИЙ Володимир Володимирович, с.Ногачівка Славутського району

Герої не вмирають, їх подвиг вічно житиме у нашій пам'яті і серцях, вони увійшли у безсмертя.