НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


   27 листопада у літературній вітальні пройшов урок державності "Історія олюднена постатями: творець нової української держави — Михайло Грушевський", на який завітали студенти факультету економіки та управління гр. УДП-17-1 та ЕАБ-17-1.
   У драматичній історії нашого народу є величні постаті, яких ніколи не огорне темінь забуття, які завжди будуть з Україною. До них насамперед слід віднести Михайла Сергійовича Грушевського — найвидатнішого українського історика, громадського та політичного діяча, вченого світового рівня. З березня 1917 по квітень 1918 року під час Української Революції він очолював Центральну Раду Української Народної Республіки.
   Центральна Рада з’явилася на міжнародній арені саме в той момент, коли мала це зробити: вона об’єднала розрізнені національні маси, взяла владу в свої руки, зуміла голосно оголосити українців "нацією, що відроджується". Під керівництвом М. Грушевського урядом УНР приймалися важливі рішення про державні атрибути, а також здійснювався конституційний процес. Він особисто брав участь в розробці Конституції УНР, яка була прийнята 29 квітня 1918 року.