НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

"Здоров'я, як і життя – особистий скарб.
Як скористається ним людина залежить
від його знань, вмінь, навичок і волі."
М. Голуан

   Починаючи з 7 квітня 1950 року, у день створення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щорічно відзначається Всесвітній день здоров'я.
   Мета міжнародного заходу – привернути увагу громадськості до питань охорони здоров'я, скоординувати спільні дії, спрямовані на захист здоров'я і благополуччя людей. Україна також відзначає це свято проведенням тематичних фестивалів здоров'я, спартакіад, майстер-класів, соціально-благодійних виставок тощо, під час яких пропагується здоровий спосіб життя.
   Щороку обирається нова тема до Дня здоров'я, яка повинна висвітлювати одну з пріоритетних проблем громадської охорони здоров'я в світі. У 2017 році цей день буде відзначатися під гаслом «Депресія. Давай поговоримо».
   Мета кампанії полягає у тому, щоб якнайбільше людей з депресією звернулись по медичну допомогу і отримали її. Цільовими групами цьогорічної кампанії обрані категорії населення, яких проблема торкається в найбільшій мірі: молодь у віці 15-24 роки, жінки дітородного віку (особливо молоді матері), а також люди похилого віку (старші за 60 років).
  Наукова бібліотека на знак підтримки всесвітньої акції підготувала цикл тематичних виставок-порад "Орієнтир — здоровий спосіб життя" (абонемент, 3 поверх), "Здоров'я людини та екологія" (абонемент, 4 поверх), "Здоров'я молоді — здоров'я нації" (читальний зал, 7 поверх). Запрошуємо читачів на перегляд книжкових виставок.