НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

"Найбільше і найдорожче добро в кожного народу –
це його мова, ота жива схованка людського духу,
його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя,
і свої сподіванки, розум, досвід, почування."

Панас Мирний


   День української писемності та мови відзначають 9 листопада. Це свято було встановлено Указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
   До цієї знаменної дати спільно з літературним театром "Глорія", кафедрою української філології, первинною профспілковою організацією студентів підготовлено низку масових заходів.
   Завітавши 9 листопада о 9.35 на культурно-освітній сторітеллінг "АБЕТКА - ХОЛ" (наукова бібліотека, фойє, 1-й поверх), ви не тільки почуєте розповіді своїх ровесників про місце і роль української мови в їхньому житті, але й зможете поділитися власними цікавими історіями.
   29 листопада о 15.00 - святкове засідання поетичного клубу "Роса" (наукова бібліотека, літературна вітальня), на яке завітають відомі літератори Хмельниччини та проведуть майстер-клас для молодих початківців у поетичному і прозовому жанрах.
   Традиційно у студентських групах пройдуть години-роздумів "Преподобний Нестор Літописець Київський" та "Петро Яцик — видатний український меценат".
   У читальному залі (8 поверх) розгорнуто книжкову виставку "Мово моя материнська, квітни в душі й на устах".
   На сайті бібліотеки можна переглянути віртуальну виставку "Ми мову називаємо святою"

Запрошуємо університетську спільноту взяти активну участь у цих заходах!