НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Ми самодостатня і волелюбна нація з нескореним духом свободи

     Двадцять сім років поспіль 24 серпня Україна відзначає найголовніше свято нашої держави – День Незалежності. Це свято символізує непереможність та силу українського народу, яке об'єднується спільною метою та вірою у вільну, мирну та багату державу, де б кожен відчував себе захищеним та впевнено крокував у майбутнє.
   Сьогодні для усіх нас Незалежність, Свобода, Цілісність Держави — це найвищі, найважливіші цінності, бо вони освячені подвигами Героїв Небесної Сотні та полеглих воїнів під час проведення Операції Об'єднаних сил на сході України, де й тепер відстоюють суверенітет України кращі сини та доньки.
   Дух патріотизму об' єднав людей різних національностей. Бути українцем сьогодні — почесно. На ознаменування головного державного свята України у науковій бібліотеці університету розгорнуто цикл книжкових виставок "З Україною в серці" (вестибюль бібліотеки), "Живи та міцній, Українська державо!" (читальний зал, 7-й поверх), "Видатні українці" (абонемент художньої літератури, 4-й поверх).



    Документи представлені на виставках, інформують про доленосні етапи державотворення в Україні. У розділі "Україна незалежна: поступ крізь віки" подано матеріали, що розповідають про тернистий шлях, який пройшла Україна, здобуваючи незалежність: козацька держава доби Богдана Хмельницького; державне будівництво часів І. Мазепи; українські визвольні змагання початку XX ст.


    Вагоме місце у експозиціях виставок присвячено історичним портретам тих, хто очолював українську державу в різні історичні періоди. Провісниками і предтечами суверенної України стали такі постаті, як І.Франко, В.Винниченко, М.Грушевський. На скрижалях вітчизняної історії довіку залишаться імена справжніх звитяжців духу – в'язнів совісті, патріотів: В. Чорновола, Л.Лук'яненка, В.Стуса, Л. Костенко, багатьох їх побратимів і однодумців.

    Двадцять сім років незалежного існування України були насичені політичними та економічними змінами. Про становлення молодої незалежної держави розповідає добірка документів, поданих у розділі "Пульс української незалежності".
    Світла пам' ять сучасних захисників незалежності України представлена виданнями: "Увійшли у безсмертя", "Голосом Майдану", "Майдан: сторінка живої історії" та ін.

    На web-сайті книгозбірні можна переглянути віртуальні виставки: "Ми мову називаємо святою", "Видатні постаті України", "Славетні жінки України", "Українська культура", "Українське вбрання — частка народноїдуші" та ін.

Любіть Україну! Пишайтеся нею! Робіть усе від вас залежне для її розвитку!

ВІТАЄМО З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!