НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


До 80-річчя від дня народження актора, поета і співака
Володимира Висоцького



   Вшановуючи пам’ять Володимира Висоцького, якому в цьому році виповнилося би 80 років, працівники абонемента художньої літератури організували книжкову виставку-портрет "Я, конечно, вернусь...".
   Великий актор, поет і співак Володимир Висоцький народився 25 січня 1938 року у родині службовців. Для всіх нас він назавжди залишається молодим. Живуть з нами і його пісні...
   Все коротке життя поета пройшло в шаленому темпі - театр, концерти, нічна робота. Актор перебував у стані постійного творчого пошуку. Володимир Висоцький зіграв близько 30-ти ролей у кіно. Його найвідоміші фільми - "Місце зустрічі змінити не можна", "Вертикаль", "Небезпечні гастролі", "Дон Жуан", "Єдина", "Розповідь про те, як цар Петро арапа женив".
   Грав Володимир і в театрі на Таганці, написав й виконав майже 700 пісень. За життя Висоцького не друкували, але більшу частину його пісень уся країна знала напам'ять. Його музика була неймовірно популярною й залишається такою дотепер.
   Чекаємо всіх шанувальників творчості маестро на перегляд книжкової виставки, на якій представлені збірки віршів та пісень Володимира Висоцького, книги, які висвітлюють хроніку його життя, а також спомини про нього рідних, друзів, акторів, поетів...