НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


   29 листопада у літературній вітальні пройшов пісенний вернісаж "Володимир Івасюк - митець, який надто любив Україну", на якому були присутні студенти факультету економіки та управління гр. ЕК-18-1 разом з куратором, к.е.н., доцентом кафедри Овчинніковою О. Р.
   Володимир Івасюк - видатний український композитор, поет, творець української поп-музики народився 4 березня 1949 року у Кіцмані Чернівецької області і прожив всього 30 років... За своє коротке життя поет написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець... Своєю любов'ю до України поплатився власним життям... 2009 року поету посмертно присвоєно звання Героя України.
   Талант Володимира помітили, коли хлопцю було 10 років. У 15 про нього почули Чернівці, в 20 років – говорила вже вся Україна, згодом заговорив весь світ... "Червона рута" була визнана найкращою піснею 1971 року, а "Водограй" – 1972.
   Вже 39 років нема Володимира Івасюка, але його пісні "Відлітали журавлі", "Я піду в далекі гори", "Пісня буде поміж нас", "Лиш раз цвіте любов", "Два перстені", "Ласкаво просимо", "Балада про мальви" та багато-багато інших живуть поміж людей. І буде жити вічна пам'ять про видатного українця Володимира Івасюка, який був залюблений у життя, в людей, в пісню...