НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


   Проблеми екологічної безпеки, які постали перед людством у XXI столітті, потребують екологізації суспільної свідомості, впровадження системи професійної екологічної підготовки, підвищення рівня екологічної освіти та культури. З цією метою Всеукраїнська екологічна ліга видала "Екологічну енциклопедію" - широкопланове науково-довідкове видання, в якому на основі досягнень національної та світової екологічної науки подано сучасну інформацію про всі її галузі.
   Презентувала "Екологічну енциклопедію" Тимочко Т.В. - перший заступник голови Всеукраїнської екологічної ліги, керівник проекту з видання "Екологічної енциклопедії".
   Матеріали про Хмельниччину в енциклопедії представили автори статей, фахівці в галузі екології:
   Білик Р.Г. - начальник відділу комплексного управління та регулювання біоресурсів, заповідної справи та екомережі Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області;
   Виговська Т.В. - к.б.н., доцент кафедри філософії та політології Хмельницького університету управління та права, голова наукової ради Хмельницької обласної організації ВЕЛ;
   Казімірова Л.П.- к.б.н., доцент, директор Ботанічного саду Хмельницького національного університету;
   Кучинська О.П. - заст. директора Національного природного парку "Подільські Товтри".
   В дар науковій бібліотеці ХНУ передано три томи "Екологічної енциклопедії" і більше 60 інших видань Всеукраїнської екологічної ліги.