НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


   69 років тому ціною ратних зусиль людство отримало одне з найсвітліших свят – Велику Перемогу, а разом з нею – надію на мирне майбутнє. І чим далі час віддаляє нас від переможного травня 1945-го, тим величнішими постають подвиги героїв тих вогненних років.
   9 травня Україна вшановує великий день власної історії, великий день національної слави та скорботи, вшановує кожну невинну душу, загиблу під час війни, кожного воїна, який боровся за свободу свого народу.
   2014 року  хмельничани   широко відзначають  скорботну і водночас радісну ювілейну дату — 70 - у річницю визволення України та Хмельниччини від фашистських загарбників. В  історію Великої Вітчизняної війни  1944 рік  увійшов як рік остаточного визволення України від фашистського свавілля -  рік, що наблизив Велику Перемогу.
   Україна сплатила страшну ціну за свою свободу. Мільйони її найкращих синів і  дочок віддали власне життя за щасливе майбутнє. Тож пам’ять про мужність і незламність нашого народу, про звитягу воїна-визволителя залишається в серцях кожного українця.
   До 69-річниці Великої Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та 70-річчя визволення  України та Хмельниччини від німецько-фашистських загарбників наукова бібліотека Хмельницького національного університету підготовила та  протягом травня  буде проводити в студентських групах різнопланові  просвітницькі  заходи, серед яких:
  • урок пам' яті  "Незабутній  буремний  44- рік...";
  • урок мужності "Велич подвигу партизанів і підпільників Хмельниччини в роки Великої Вітчизняної війни";
  • урок патріотичного виховання  "Війна — жорстокіше немає слова";
  • бібліографічний огляд художньої літератури "Війна очима письменників".
   Запрошуємо переглянути цикл книжково-ілюстративних  виставок у читальних залах та на абонементі наукової та художньої літератури: